27. loka 2014

Paneeleissa pääset osallistumaan!

Tiistai-iltapäivän paneeleissa keskustelemme ja pohdimme toimintatapoja, IT:n roolia tutkimuksessa ja korkeakoulujen IT-yhteistyötä. Tule mukaan, osallistu keskusteluun livenä tai presemossa, haasta keskustelijoita!

Ketterää ostamista (track01)

Aikaisemmin hankinnat tehtiin ostamalla ns. "avaimet käteen"-paketti. Vastuuta ei kuitenkaan voi ulkoistaa, eikä hankkeen alussa voida tietää kaikkia vaatimuksia. Kehitysprosessilla on myös takaisinkytkentä siihen, mitä hankittavalta järjestelmältä odotetaan.

Kuinka siis yhdistää hankintalaki ja ketterä toiminta? Paneelissa keskustellaan ketterästä ostamisesta mm. Helsingin yliopiston ketterää puitesopimuskilpailutusta esimerkkinä käyttäen. Vinkkejä antavat HY:n kilpailutuksessa mukana ollut Sami Nikander, Maanmittauslaitoksessa ketterää toimintaa edistänyt Jorma Turunen sekä ketteriin kilpailutuksiin toimittajana osallistuneet Otso Kivekäs ja Petri Aukia Codentolta.

Dataintensiivinen tutkimus ja sen välineet (track 03)

Paneelissa keskustellaan IT:n nykyisestä ja tulevasta roolista. Lisäksi pohditaan millainen on datan merkitys tieteelle. Mihin dataintensiivinen tutkimus on matkalla – mihin data tiedettä vie? Aiheina mm. Big Data, tutkimusdatan pitkä häntä (long tail), Internet of Things/Everything, pilvipalvelut, fog computing, tallennus, laskenta, datanhallinta, jakaminen, julkaisu.

Keskustelussa mukana ovat Ari Asmi, HY, Aleksi Kallio, CSC, Mikko Hakala, Aalto-yliopisto ja Jessica Parland-von Essen, CSC. Keskustelun vetäjät Ville Tenhunen, HY, Tuija Sonkkila Aalto-yliopistosta.

Korkeakoulujen yhteistyömallit (track05)

Ammattikorkeakoulut valmistelevat yhteisen IT-alan yrityksen perustamista perustietotekniikkaa hoitamaan. Samaan aikaan HY, Aalto ja TaY valmistelevat myös oman yhteisen yrityksen perustamista hoitamaan opintohallinnon uusien järjestelmien kehitystä ja pyörittämistä. Vastaavia hankkeita on menossa myös maailmalla. Mikä näissä shared services -yhtiöissä korkeakouluja viehättää ja millaisia ongelmia yhteisen tuotannon perustamisessa on?

Paneelia vetää Helsingin yliopiston tietohallintojohtaja Ilkka Siissalo, mukana keskustelussa Pekka Kähkipuro, Aalto-yliopisto, Tommi Kangasaho, Lahden ammattikorkeakoulu ja Manu Pajuluoma, Lapin yliopisto.

Paneeleihin on varattu tunti aikaa, mutta keskustelua saa jatkaa vaikka IT-päivien iltajuhlassa tai käytävillä!

Tervetuloa keskustelemaan! Lisätietoa ja kysymyksiä info@it2014.fi

Anne-Mari Seppola
IT-päivien tuottaja, tietojärjestelmäprojektipäällikkö, Helsingin yliopisto
anne-mari.seppola@helsinki.fi
050-3453542
www.it2014.fi